Ontmoet de juryleden

De vakjury gaat de komende tijd met de zes regionale winnaars aan de slag. Tijdens de Nationale Onderwijsweek op 5 oktober, de Dag van de Leraar, maakt de vakjury bekend welke drie van deze zes regionale winnaars doorgaan naar de finale. Dé Filmleraar van het Jaar 2021 wordt op 24 november bekendgemaakt, tijdens een feestelijk verkiezingsevent op het International Documentary Filmfestival Amsterdam. Ontmoet de juryleden hieronder.

Sarah Sylbing

Sarah Sylbing, documentaireregisseur bekend van de series Schuldig (2016) en Klassen (2020). Vier jaar lang werkte zij samen met Ester Gould aan de serie Klassen over kansenongelijkheid in het onderwijs. Als filmmaker met kennis van het onderwijs is zij gevraagd voor de jury. Onlangs zag ze Quo vadis Aida. "Een prachtige film over Srebrenica, deze maakte heel veel indruk op me."

Bart Valkenier

Bart is Filmleraar van het Jaar 2020 en docent vmbo binnen Dienstverlening & Producten met Media op TalentStad beroepscollege in Zwolle. Daarnaast is Bart creatief ondernemer en oprichter van het platform www.2d3d.gratis. Met zijn site daagt Bart jongeren uit zich digitaal creatief uit te leven zonder belemmering van taal of geld. Bart is fan van de Blender Open Movies. "Deze vertellen in een paar minuten een verhaal, gemaakt in Blender, een handig open source 3D programma dat iedereen gratis kan gebruiken."

Emiel Copini

Emiel is projectleider en onderzoeker kunst- en cultuureducatie bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Voor Netwerk Filmeducatie doet Emiel onderzoek naar de verankering van filmeducatie in het primair en voortgezet onderwijs.

Lente IJsendijk en Malou de Kruijk

Lente en Malou van het Montessori Lyceum Amsterdam hebben op 24 april 2021 de juryprijs in de wacht gesleept van het Documaken Filmfestival 2021 met hun documentaire ‘Ontluikend’: een poëtisch en artistiek portret over (beginnende) liefde.

Weten wie de zes kanshebbers zijn?

Ontmoet ze allemaal
Volg ons op