René van de Veerdonk, docent aardrijkskunde

René van de Veerdonk is docent Aardrijkskunde op het Cambreur College in Dongen en weet zijn passie voor film heel goed over te brengen op zijn leerlingen. Hij werd gekozen als De Filmleraar van het Jaar regio Zuid en dingt nu mee naar de landelijke titel. Vind jij dat René Filmleraar van het Jaar 2022 moet worden?

Meer over René

René gebruikt niet alleen video’s uit het nieuws maar staat ook zelf voor de camera. Hij houdt zijn leerlingen geboeid over belangrijke vakthema’s met zijn kundig gemaakte vlogs op locaties als IJsland, Budapest en bijzondere plekken in Nederland. Met maakopdrachten daagt hij zijn leerlingen uit om ook zelf de kracht van bewegend beeld te onderzoeken terwijl ze hun aardrijkskundige kennis overbrengen. René is iemand die met een duidelijke visie op onderwijs wil innoveren en het beste uit zijn leerlingen wil halen.

Over de verkiezing

Dé Filmleraar van het Jaar 2022 wordt op woensdag 16 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam, onderdeel van de IDFA Docentendag. Een (gratis) kaartje voor dit feestelijke event in Eye Filmmuseum bemachtig je via deze link. Stemmen kon tot en met 6 november. Benieuwd naar de vakjury? Klik hier!

>>> Volg René op YouTube

Wie wordt Filmleraar van het Jaar 2022?

Volg ons op