Patricia van Rijswijk en Mark Josten

" We ontrafelen samen en aan de hand van het televisieprogramma Medialogica, de totstandkoming van mediahypes, publieke opinie, de rol van de media maar ook die van ons zelf. "

Patricia van Rijswijk en Mark Josten

Masterclass Medialogica

WORKSHOP | 13.45-15.00 UUR. Tijdens de Masterclass Medialogica, een samenwerking van HUMAN en Beeld en Geluid, bespreken we hoe de werkelijkheid verdrongen kan worden door beelden, met een nieuwe werkelijkheid tot gevolg. We ontrafelen samen en aan de hand van het televisieprogramma Medialogica, de totstandkoming van mediahypes, publieke opinie, de rol van de media maar ook die van ons zelf. Na de masterclass gaan we in gesprek over waarom medialogica in alle klaslokalen besproken zou moeten worden. Na afloop heb je concrete handvatten en inspiratie voor je eigen lessen.

Meer over de sprekers

Marc Josten is onderzoeksjournalist en hoofdredacteur bij omroep HUMAN. Hij is Marc schreef het boek Weerwoord. De publieke opinie. Aan de hand van historische en actuele voorbeelden legt hij in zijn boek de mechanismen omtrent de publieke opinie bloot.

Patricia van Rijswijk is ontwikkelaar van het trainingsaanbod voor docenten bij het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Daar richt zij zich op de thema’s pers, journalistiek, desinformatie en polarisatie en de effecten ervan op de maatschappij én de klaslokalen. 

Bekijk het volledige programma met alle sprekers en reserveer snel je kaartje voor dit seminar.

Bekijk alle sprekers
Volg ons op