Niels Hexspoor, docent filosofie

Niels is een gepassioneerde filosofiedocent op het Corderius College in Amersfoort die zielsveel van film houdt. Hij gebruikt films om met zijn leerlingen na te denken over filosofische vragen die in films gesteld worden. Hij werd uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar regio Midden en dingt nu mee naar de landelijke titel. Vind jij dat Niels Filmleraar van het Jaar 2022 moet worden?

Meer over Niels

Vorm en inhoud staan volgen hem nooit los van elkaar. Niels sluit aan bij de belevingswereld van zijn leerlingen, maar durft ze ook uit te dagen met gewaagde thema’s en obscure films. Van Hollywood blockbusters zoals Fight Club tot Thaise arthouse films zoals Cemetery of Splendour: Niels laat leerlingen kennismaken met andere werelden!

Over de verkiezing

Dé Filmleraar van het Jaar 2022 wordt op woensdag 16 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam, onderdeel van de IDFA Docentendag. Een (gratis) kaartje voor dit feestelijke event in Eye Filmmuseum bemachtig je via deze link. Stemmen kon tot en met 6 november. Benieuwd naar de vakjury? Klik hier!

Volg ons op