"Masterclass: film je profielwerkstuk"

Leestijd ca. 1 minuut

Oost

Filmhub Oost

Je profielwerkstuk verfilmen. Tijdens de masterclass in september kregen leerlingen uit 5 en 6 vwo tips & tricks voor filmen, monteren en interviewen. Het Pre-University College van de Radboud Universiteit en InScience, het international science filmfestival Nijmegen gaven de masterclass online: leerlingen konden vanuit huis luisteren en in gesprek gaan over het gebruik van film in hun profielwerkstuk.

Tips & tricks

Susanne Beckers, coördinator educatieprogramma InScience, geeft leerlingen ins en outs over het filmen van hun profielwerkstuk: “Film en wetenschap zijn duidelijk met elkaar verbonden: in Hollywoodfilms biedt wetenschap soms inspiratie, denk aan sciencefiction films of biografische films over wetenschappers, hun leven en hun prestaties. Maar film kan ook voor wetenschappers een mooie manier zijn om over hun onderzoek te communiceren. Omdat je met film niet alleen gebruikmaakt van tekst en beeld, maar ook van geluid en montage, is het medium in staat om ingewikkelde zaken toch begrijpelijk te maken.”

Tijdens de masterclass krijgen leerlingen uitgelegd hoe zij hun onderzoek kunnen laten zien in een film? Welke vorm kunnen zij het beste gebruiken? “In de masterclass komt zowel theorie als praktijk aan bod. Leerlingen gaan in kleine groepjes in gesprek en bespreken hun bevindingen. Ook gaan ze aan de slag met een opdracht en bespreken we na wat hierbij uitdagingen waren,” aldus Beckers.

Meer weten over de masterclass?

Neem dan contact op met Joyce Wanten via pucofsociety@let.ru.nl

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op