Leen gratis een filmtechniekset

Leestijd ca. 2 minuten

Filmhub Oost

Wil je met leerlingen aan de slag met het maken van een film, een vlog of een documentaire, maar ontbreekt het je aan de juiste middelen hiervoor? Wij stellen in onze pilotfase vier filmtechnieksets beschikbaar voor het onderwijs, (freelance) filmdocenten, filmtheaters en andere aanbieders van filmeducatie in Overijssel en Gelderland.

In de Filmtechniekset zitten onder andere iPads, microfoons, koptelefoons, lenzen en statieven. Daarnaast kun je ook nog een green screen en een lampenset lenen. Verder bieden we een aantal lesideeën en een handleiding.

Nog niet elke school heeft een eigen filmlokaal of voldoende camera’s op de plank liggen om makkelijk aan de slag te kunnen met film. Maar laat techniek vooral geen drempel zijn. Met relatief weinig middelen kun je op eenvoudige wijze aan de slag.

Bijvoorbeeld om een (gast)les van een vakdocent film op school mogelijk te maken, ter kennismaking en inspiratie, om ‘koudwatervrees’ weg te nemen of om langer door te kunnen werken aan een filmproject in de klas.

We raden aan om een filmexpert of gastdocent in te huren, om zo meer (creatieve) kennis en ervaring de schoolklas in te halen. Benieuwd wie dit uit jouw buurt kan doen? Neem contact op met ons, met jouw lokale cultuurbemiddelaar, of raadpleeg onze digitale kaart. Daarop staan alle filmtheaters, vakdocenten en speciale organisaties voor film- en beeldeducatie. Zij bieden bijvoorbeeld workshops animatie maken aan, een eindfilm in plaats van een eindmusical, maar ook trainingen (techniek, inzet film in je klas) voor leraren zelf.

De Filmtechniekset bestaat uit: 10 iPads inclusief houder, 10 microfoons, 10 statieven, 10 zoomlenzen en 10 wide angle lenzen, 30 koptelefoons, 10 audio splitters, 1 hdmi kabel, 1 apple adapterstuk en een handleiding hoe de materialen werken.

Aanvragen Filmtechniekset

De filmtechnieksets zijn aan te vragen door een school, maar dit kan vanzelfsprekend samen met een culturele instelling, vakdocent of filmtheater.

Neem vooral contact op met ons om de mogelijkheden te bespreken!

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op