"Film verwoorden", hoe doe je dat met leerlingen?

Leestijd ca. 10 minuten

Maren

Filmhub Midden

Wat voor vragen kun je stellen om een gesprek over film op gang te brengen? En hoe hou je dat gesprek gaande? In de maand juni helpen we jou op weg! Iedere week in juni publiceren we een tutorial waarin we één van de Vijf Vaardigheden van Filmeducatie toelichten, waardoor jij direct aan de slag kunt met jouw leerlingen. Deze week: Film verwoorden!

Film verwoorden, hoe doe je dat met leerlingen?

"Film verwoorden", wat betekent dat eigenlijk? Bij VERWOORDEN leren leerlingen om hun ervaring onder woorden te brengen. Hiermee leren ze niet alleen hun eigen gevoelens te verwoorden, maar luisteren ze ook naar de verschillen en overeenkomsten met andere leerlingen. Maar welke vragen kun je leerlingen stellen? Deze en andere vragen beantwoorden we voor jou zodat jij vliegend van start kunt! Alles nog eens op een rijtje zien? Ook dat kan! Onderaan dit blog kun je Mini-Guides downloaden.

VERWOORDEN: The Mini-Guide (primair onderwijs)

Download 'm hier!

VERWOORDEN: The Mini-Guide (voortgezet onderwijs)

Download 'm hier!

De Vijf Vaardigheden van Filmeducatie

Beleven, Verwoorden, Onderzoeken, Reflecteren en Creëren. Dat zijn de vijf vaardigheden van filmeducatie! Meer weten? Bekijk onderstaande video en lees er alles over in onze blogs.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op