"Film creëren", waar begin je met jouw leerlingen?

Leestijd ca. 5 minuten

Maren

Filmhub Midden

Waar vind je geschikte films voor jouw leerlingen? En wat voor vragen kun je stellen om een gesprek op gang te brengen? In de maand juni helpen we jou op weg! Iedere week in juni publiceren we een tutorial waarin we één van de Vijf Vaardigheden van Filmeducatie toelichten, waardoor jij direct aan de slag kunt met jouw leerlingen. Deze week: Film creëren!

"Film creëren", hoe moet dat eigenlijk?

Onze belangrijkste tip: hou het simpel! Je kunt heel makkelijk ook kleine dingen creëren: een storyboard, een onderzoeksplan, een korte stop-motion. En vergeet niet dat je ook heel makkelijk al kunt filmen met de camera's op de mobiele telefoons! Deze en andere tips geven we je in deze tutorial.

Ben je op zoek naar leuke maakopdrachten voor bij jou in de klas? Neem dan eens een kijkje in de Filmwijze Waaier. Deze staat boordevol leuke tips en inspirerende opdrachten.

De Filmwijze Waaier vind je hier!

De Vijf Vaardigheden van Filmeducatie

Beleven, Verwoorden, Onderzoeken, Reflecteren en Creëren. Dat zijn de vijf vaardigheden van filmeducatie! Meer weten? Bekijk onderstaande video en lees er alles over in onze blogs.

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op