Inschrijving derde lichting On the Movie gestart

Leestijd ca. 2 minuten

Landelijk

De eerste filmleraren zijn in juni 2023 afgestudeerd van de post-hbo-leergang filmeducatie On the Movie aan de Breitner Academie. Zij hebben nu als eerste in Nederland een officieel certificaat als bekwaam filmleraar op zak. Nog voor de zomer, komt daar de tweede lichting bij. Hoor jij misschien bij de derde?

Vlak voor de zomer 2023 vond de feestelijke diploma-uitreiking van de eerste lichting van On the Movie plaats in het Eye Filmmuseum. De beste filmprojecten van de studenten werden op het grote doek vertoond in het bijzijn van familie en vrienden. De plechtigheid werd gepresenteerd door Oskar Maarleveld, docent bij de Breitner Academie, de diploma's werden uitgereikt door de coördinatoren van On the Movie: Meldrid Ibrahim en Wypke Jannette Walen.

Dit was de diploma-uitreiking van On the Movie:

In de post-hbo-leergang filmeducatie bundelen de Breitner Academie, het Netwerk Filmeducatie en de Nederlandse Filmacademie hun krachten om leraren (po, vo, mbo) filmbekwaam te maken. In vier modules leren de deelnemers om films te analyseren én te maken. Ook ontwikkelen ze filmopdrachten voor hun eigen klas. En dat allemaal naast hun baan als leraar.

Foto's door: Melanie Lemahieu

On the Movie gaat in september 2024 voor de derde keer van start aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Wil jij de taal van film leren spreken en doceren? Schrijf je snel in!

Meer informatie
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op