Eerste lichting bekwame filmleraren afgestudeerd van On the Movie

Leestijd ca. 2 minuten

Elin Boijens

De eerste filmleraren zijn afgestudeerd van de post-hbo-leergang filmeducatie On the Movie aan de Breitner Academie. Zij hebben nu als eerste in Nederland een officieel certificaat als bekwaam filmleraar op zak!

Op 14 juni vond de feestelijke diploma-uitreiking van de eerste lichting van On the Movie plaats in het Eye Filmmuseum. De beste filmprojecten van de studenten werden op het grote doek vertoond in het bijzijn van familie en vrienden. De plechtigheid werd gepresenteerd door Oskar Maarleveld, docent bij de Breitner Academie, de diploma's werden uitgereikt door de coördinatoren van On the Movie: Meldrid Ibrahim en Wypke Jannette Walen.

Dit was de diploma-uitreiking van On the Movie:

In de post-hbo-leergang filmeducatie bundelen de Breitner Academie, het Netwerk Filmeducatie en de Nederlandse Filmacademie hun krachten om leraren (po, vo, mbo) filmbekwaam te maken. In vier modules leerden de deelnemers om films te analyseren én te maken. Ook ontwikkelden ze filmopdrachten voor hun eigen klas. En dat allemaal naast hun baan als leraar.

Foto's door: Melanie Lemahieu

On the Movie gaat in september 2023 voor de tweede keer van start aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Er zijn nog vier plekken vrij!

Meer informatie
Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op