Creatief aan de slag

Leestijd ca. 2 minuten

Zuid-Holland

Filmhub Zuid-Holland

Nu leerlingen thuis - met hun vertrouwde juf, meester of leerkracht op afstand - aan hun schoolopdrachten werken, lijkt de wereld van veel kinderen en jongeren kleiner dan ooit. Filmhub Zuid-Holland bied je graag creatieve tips om thuis mee aan de slag te gaan.

Barst je van de energie nu je veel binnen zit? Hieronder vind je onze tips om thuis creatief aan de slag te gaan. Begin bijvoorbeeld met het maken van een eigen flipboekje

Knutsel een thaumotroop: thaumotroop? Het betekent letterlijk wonderdraaiing en je kunt het zien als de vroege voorloper van film. Je ziet dat als je beelden heel snel achter elkaar afspeelt, er een illusie ontstaat. Met dit werkblad van Cinekid maak je eigen thaumatroop. (doelgroep: po onderbouw)

Zelf een reportage maken: Maurice van het Klokhuis laat in 11 stappen zien  hoe je een spetterende reportage maakt! Hoe schrijf je een script? Waar moet je op letten als je gaat film? Wordt een echte razende reporter via deze cursus van het Klokhuis. (doelgroep: po bovenbouw)

Doe-activiteiten Taartrovers: In samenwerking met Eye heeft het Taartrovers Festival een lesbrief samengesteld met talloze doe-activiteiten voor de allerkleinste tot groep 8. (doelgroep: po)

Stop motion filmpje maken: Ken jij de stop-motion techniek al? Knutsel een mooi decor voor jouw film en bedenk zelf de hoofdrolspelers en het Klokhuis vertelt je de rest. (doelgroep: po en vo)

Deel artikel op

Bekijk ook eens

Bekijk alle artikelen
Volg ons op