Hendrik van Doezum, docent geschiedenis

Hendrik Atze van Doezum is docent Geschiedenis op het Lauwers College in Buitenpost. Hij brengt geschiedenis tot leven door te starten bij de leerlingen en het hier en nu en door authentiek foto- en filmmateriaal te gebruiken. Hij werd uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar van regio Noord en dingt nu mee naar de landelijke titel. Vind jij dat Hendrik Filmleraar van het Jaar 2022 moet worden?

Meer over Hendrik

Hendrik werd gekozen als filmleraar van zijn regio: regio Noord. En dingt nu mee naar de landelijke titel. Door de filmlessen die hij geeft als docent geschiedenis, kunnen leerlingen zich verplaatsen in andere tijden en personen. Hendrik is een echte verhalenverteller: speels, grappig en vol vuur. Zijn goed bekeken YouTube-kanaal, vol VLES’en (oftewel videolessen), zijn een aanrader voor alle geschiedenisdocenten van het land.

Over de verkiezing

Dé Filmleraar van het Jaar 2022 wordt op woensdag 16 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam, onderdeel van de IDFA Docentendag. Een (gratis) kaartje voor dit feestelijke event in Eye Filmmuseum bemachtig je via deze link. Stemmen kon tot en met 6 november. Benieuwd naar de vakjury? Klik hier!

>>> Volg Hendrik op YouTube

Wie wordt Filmleraar van het Jaar 2022?

Volg ons op