Hans Aarsman

Over de keynote

Tijdens de keynote laat Hans Aarsman fotoanalyses de revue passeren waarin vaardigheden uit diverse vakgebieden aan bod komen. Hij vraagt zich tevens af of het analyseren van nieuwsfoto’s een mooie ingang kan zijn om leerlingen allerlei vaardigheden bij te brengen.

" Onderwijs is in staat om de wereld open te zetten. "

Hans Aarsman

Waarom geef je deze keynote?

Antwoorden op de vraag waarom je iets doet, ik vertrouw ze niet. Van niemand niet, ook niet van mezelf. Rechtvaardiging voert de boventoon, je komt zelden achter de ware redenen. Maar laat ik een poging doen. Waarom ik een bijdrage lever aan de seminar Beeldbekwaam in het Onderwijs? Omdat ik er naar uit zie weer onder mensen te zijn. Omdat ik er een centje voor krijg, maar nog het meest omdat ik onderwijs een grote maatschappelijke rol toedicht. Groter dan de wet, groter dan geloof, groter dan commercie. Onderwijs is in staat om de wereld open te zetten. Onderwijs kan tussen individuen een band smeden die verder reikt dan de band van de eigen tribe. Vaardigheden opdoen is daarbij van belang, maar ontdekken ook. Verder kijken dan je neus lang is. Veel uitproberen.

Wat kunnen de deelnemers verwachten?

Aan de hand van voorbeelden laat ik zien hoe je korte filmpjes kunt maken. Met een opdracht die heel eenvoudig is. Alle energie kan gaan naar het vertellen van het verhaal. Een verhaal eenvoudig is maar toch persoonlijk zal blijken te zijn.

Ontdek alle sprekers en reserveer snel je kaartje voor het seminar voor lerarenopleiders

Bekijk alle sprekers
Volg ons op