Dorien Nannes & Maud Jacobs, juffen basisonderwijs

Dorien Nannes en Maud Jacobs werken samen in de onderbouw van de Amsterdamse basisschool Laterna Magica. Met veel enthousiasme bedenken ze filmopdrachten bij thema’s waar de klas mee bezig is. Ze werden uitgeroepen tot Filmleraar van het Jaar regio Noord-Holland en dingen nu mee naar de landelijke titel. Vind jij dat Dorien en Maud Filmleraar van het Jaar 2022 moeten worden?

Meer over Dorien & Maud

Dorien en Maud hebben een speciale hoek ingericht waar leerlingen, onder begeleiding of zelfstandig, een stop motion filmpje kunnen maken. Zo worden er bijvoorbeeld animatiefilmpjes gemaakt van energiezuinige vervoersmiddelen. Volgens Dorien en Maud komen met dit soort opdrachten leerlingen die niet zo goed zijn met woorden, veel beter tot hun recht.


Over de verkiezing

Dé Filmleraar van het Jaar 2022 wordt op woensdag 16 november bekendgemaakt, tijdens het filmeducatieprogramma op het International Documentary Filmfestival Amsterdam, onderdeel van de IDFA Docentendag. Een (gratis) kaartje voor dit feestelijke event in Eye Filmmuseum bemachtig je via deze link. Stemmen kon tot en met 6 november. Benieuwd naar de vakjury? Klik hier!

Wie wordt Filmleraar van het Jaar 2022?

Volg ons op