Dirk Megens

" Ik heb een concreet stappenplan ontwikkeld voor leraren, zodat zij ook zelf een verlengde instructie kunnen opnemen om de lesstof voor leerlingen levendig te maken. "

Dirk Megens

Neem je eigen verlengde instructie op

WORKSHOP | 13.45-15.00 UUR. Dirk Megens is online bekend als ‘Meneer Megens’. Dirk heeft ervaring met verschillende vormen van video: op locatie, met behulp van een greenscreen en screencast. Hij deelt alle do’s en don'ts met je. Vervolgens neem jezelf een verlengde instructie op!

Waarom geef je deze workshop?

Ik ben in 2013 op verzoek van mijn studenten begonnen met het opnemen van mijn uitleg. Deze heb ik ‘per ongeluk’ op YouTube geplaatst. Het leek me laagdrempelig, omdat de filmpjes zo makkelijk vindbaar zijn voor leerlingen. Ik had er niet aan gedacht dat anderen hier ook gebruik van gingen maken. Dit bleek wel het geval, want na 1 jaar was mijn filmpje 10.000 keer bekeken. Ik kreeg er lol in en ging verschillende vormen van educatieve-video’s opnemen. Van heel houtje-touwtje tot het gebruik van een greenscreen. De afgelopen acht jaar heb ik heel wat educatieve video’s geproduceerd en heb zo voldoende ervaring opgedaan. Ik heb een concreet stappenplan ontwikkeld voor leraren, zodat zij ook zelf een verlengde instructie kunnen opnemen om de lesstof voor leerlingen levendig te maken.

Wat kunnen deelnemers verwachten?

Tijdens deze workshop deel ik graag mijn ervaringen, mijn stappenplan en tips en trucs. Praktisch gezien is het een inspirerend verhaal om naar te luisteren, maar we gaan ook daadwerkelijk aan de slag. We vullen het stappenplan in en er is een mogelijkheid om je eigen verlengde instructie door middel van een screencast op te nemen.

Bekijk het volledige programma met alle sprekers en reserveer snel je kaartje voor dit seminar.

Bekijk alle sprekers
Volg ons op