Workshop voor filmdocenten: lesgeven aan ISK | vo | Den Haag

Meld je aan
Leer onder begeleiding van Common Frames hoe je filmeducatie in kunt zetten bij internationale schakelklassen.
Datum
Locatie Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN, Den Haag
Categorie
Workshop
Bestemd voor
Filmdocenten ZZP'ers

Op dinsdag 7 november organiseert Filmhub Zuid-Holland, in samenwerking met Common Frames, een workshop voor filmvakdocenten over het inzetten van filmeducatie voor internationale schakelklassen.

De internationale schakelklas, tegenwoordig ook wel de eersteopvangschool genoemd, heeft als doel om jongeren van 12 t/m 18 jaar die uit een andere cultuur komen, te begeleiden in hun overstap naar het reguliere onderwijs in Nederland. Binnen dit nieuwkomersonderwijs organiseert Common Frames al jarenlang mediaprojecten voor jongeren die recent naar Nederland zijn gemigreerd. Deze jongeren hebben uiteenlopende leerniveaus, verschillende economische achtergronden en hebben vaak hulp nodig bij traumaverwerking.

In deze omgeving is filmeducatie enorm waardevol. Denk bijvoorbeeld aan de kracht van beeldtaal wanneer gesproken taal soms een barrière oplevert, of hoe filmeducatie ruimte biedt voor expressie aan jongeren met een emotioneel complex of zelfs traumatisch verhaal. Als filmvakdocent kun je dus een belangrijke rol spelen in de ontwikkeling van jonge nieuwkomers, maar hoe pak je zoiets aan?

Workshop

Op initiatief van Filmhub Zuid-Holland geeft Common Frames een workshop over de kansen, knelpunten en aandachtspunten voor het geven van filmeducatie aan internationale schakelklassen. Deelname aan de training is gratis na inschrijving, je ontvangt geen vergoeding voor je tijdsinvestering. Deze workshop vindt plaats op dinsdag 7 november in Filmhuis Den Haag, van 16.00u tot 18.00u.

Deze workshop is in eerste instantie gericht op de filmdocentenpoules van Filmhub Zuid-Holland, Filmhuis Den Haag, IFFR en Movies That Matter. De workshop heeft ruimte voor een beperkt aantal plaatsen en daarom zullen filmdocenten uit deze poules voorrang krijgen. Mocht je (nog) niet bij deze poules aangesloten zijn, dan kunnen we je onder voorbehoud op de reservelijst plaatsen. Deelname is uiteraard ook mogelijk door je aan te sluiten bij de filmdocentenpoule van Filmhub Zuid-Holland.

Over Common Frames

"Bij Common Frames houden we enorm van film en van media maken. Wij geloven dat je sterker staat in deze maatschappij als je weet hoe je media kunt maken. Dat geldt voor iedereen, maar vooral ook als je nieuw bent in Nederland. Daarom doen we film- en mediaprojecten met (jonge) nieuwkomers.

Wij zijn experts op het gebied van media in relatie tot migratie en diversiteit en deze kennis delen wij via concept- en onderwijsontwikkeling, coaching, onderzoek en training. Zo werken we bij Common Frames toe naar een medialandschap waar iedereen aan kan deelnemen en zich gezien en gehoord voelt."

Meld je aan!

Ben jij benieuwd wat je zoal kunt leren van en voor het nieuwkomersonderwijs? Wil jij je vaardigheden als filmvakdocent uitbreiden richting internationale schakelklassen? Meld je dan eenvoudig aan voor de workshop voor filmdocenten: lesgeven aan ISK via het aanmeldformulier.

Deel evenement op
Volg ons op