Workshop voor filmvakdocenten: filmmaken met AI | po/vo/mbo | Den Haag

Meld je aan
Onder leiding van Ruben Peters leer je hoe AI ingezet kan worden om leerlingen zelf films te laten maken. In deze workshop laat hij zien hoe AI leerlingen kan ondersteunen bij onderdelen als schrijven, voice-overs, sound design en animatie.
Datum
Locatie Filmhuis Den Haag
Spui 191
2511 BN, Den Haag
Categorie
Workshop
Bestemd voor
Filmdocenten

Op woensdag 20 maart organiseert Filmhub Zuid-Holland een workshop voor filmvakdocenten met als thema 'filmmaken met AI'. Deze middag zijn we te gast in Filmhuis Den Haag, waar we onder leiding van Ruben Peters leren hoe AI leerlingen kan ondersteunen bij het maken van hun eigen film. De workshop behandelt onderdelen als schrijven, voice-overs, sound design en animatie. De middag wordt afgesloten met een netwerkborrel.

Workshop: filmmaken met AI

Eén van de manieren waarop AI het onderwijslandschap zal beïnvloeden, is de manier waarop het leerlingen in staat stelt om dingen te maken. Gedurende deze workshop ontdek je hoe kunstmatige intelligentie jou en jouw leerlingen kan ondersteunen bij het maken van films, van animeren tot het schrijven van scripts. Of je nu een doorgewinterde filmvakdocent bent of net begint met lesgeven; deze training biedt waardevolle inzichten en praktische vaardigheden om de kracht van AI in te zetten. Door deze tools op de juiste manier te gebruiken, kunnen leerlingen onderdelen uitvoeren die zij anders niet voor mogelijk hadden gehouden en hun creativiteit de vrije loop laten.

De workshop staat onder leiding van Ruben Peters; filmmaker en illustrator. Na een korte uitleg over hoe AI werkt achter de schermen en hoe deze wordt toegepast in de filmindustrie, laat hij zien op welke manieren AI iets kan bijdragen aan verschillende onderdelen van het maakproces.

Zo kan AI ondersteunen bij het schrijven van scripts en het maken van voice-overs. Met de juiste aanpak kan AI als een tool worden ingezet om creatieve ideeën te stimuleren en om verhaallijnen te analyseren en verbeteren. AI speelt ook een rol in sound design, waar het in de filmindustrie wordt ingezet om geluiden te verbeteren en om stemmen en muziek naadloos samen te voegen voor de voltooiing van een film. Daarnaast kan AI ook bijdragen aan het creëren van animaties en zo nieuwe mogelijkheden bieden om bijvoorbeeld samen met leerlingen animatieprojecten uit te voeren.

Het exacte programma ziet er als volgt uit:
15:30 - 15:45 Ontvangst bij Filmhuis Den Haag
15:45 - 17:15 Workshop 'filmmaken met AI' o.l.v. Ruben Peters
17:15 - 18:15 Netwerkborrel inclusief inspirerende vragen

Meld je aan!

Deelname aan de workshop is gratis, mits je je hebt opgegeven via het aanmeldformulier. Deze workshop is in eerste instantie gericht op de filmdocentenpoule van Filmhub Zuid-Holland. Er is namelijk ruimte voor een beperkt aantal plaatsen en daarom zullen filmdocenten uit deze poule voorrang krijgen. Mocht je (nog) niet bij deze poule aangesloten zijn, dan kunnen we je onder voorbehoud op de reservelijst plaatsen. Deelname is uiteraard ook mogelijk door je aan te sluiten bij de filmdocentenpoule van Filmhub Zuid-Holland.

Deel evenement op
Volg ons op