Masterclass The President 's Daughter & the Richest Freeborn Lady | NFF Professionals | Utrecht

Info en tickets
Wat is het belang van het in beeld brengen van het verleden voor het heden? Waarom is een goed archief essentieel?
Datum
Locatie Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Categorie
Festival
Bestemd voor
Filmdocenten Filmmakers Leraren Netwerkleden

Wat drijft makers en wat speelt er achter de schermen? Wat kun je van hun werk en carrièrepaden leren? Aan de hand van regisseur Mildred Roethofs nieuwe documentaire The President's Daughter & the Richest Freeborn Lady duiken we in het leven en werk van de hoofdpersoon, de Surinaamse schrijver en historicus Cynthia McLeod.

De Amerikaanse historicus Barbara Tuchman stelde in haar proefschrift A Distant Mirror: "Een volk dat geen toegang heeft tot de bronnen van zijn geschiedenis krijgt een zelfbeeld dat gebaseerd is op mythen en stereotypen." Dit uitgangspunt ligt aan de basis van Roethofs documentaire en deze Masterclass.

De Masterclass start met het kijken van The President 's Daughter & the Richest Freeborn Lady. Vervolgens gaan we in gesprek met gasten Mildred Roethof en Cynthia McLeod en duiken we in het maakproces. Wat zijn de drijfveren van beide vrouwen, en van de vrouw waar McLeod diepgravend onderzoek heeft gedaan: Elisabeth Samson? Wat is het belang van het in beeld brengen van het verleden voor het heden? Waarom is een goed archief essentieel? En hoe maak je voor een documentaire, waarin je beeldvormend te werk gaat, de keuzes voor wat je wel en niet laat zien en vertelt?

Naast antwoord op deze vragen, krijg je ook vooral de ruimte om je eigen vragen aan Mildred Roethof en Cynthia McLeod te stellen.

Deel evenement op
Volg ons op