150 jaar KNAG | Aardrijkskunde Filmwedstrijd voor vo-leerlingen | Landelijk

Aanmelden niet meer mogelijk
Laat je leerlingen hun film insturen!
Datum
Locatie
Categorie
Competitie
Bestemd voor
Leerlingen

Tot 31 januari 2023 konden leerlingen (vmbo, havo, vwo) zich opgeven voor de filmwedstrijd Aardrijkskunde filmwedstrijd 150 jaar KNAG. Voor het aanleveren van hun film hebben ze nog even, want de deadline is 15 juli.

Aanbieder

KNAG

KNAG (Koninklijk Nederlands Aardrijkskundig Genootschap) bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd met de landelijke filmwedstrijd voor leerlingen (vmbo, havo, vwo). Het thema is Jouw aarde – jouw Nederland – jouw omgeving. Laat je leerlingen zo creatief mogelijk een aardrijkskundig onderwerp onder de loep nemen! Zelf maken is zelf kijken en begrijpen.

Vertel het je leerlingen!

Rooster het in als activiteit binnen het lesprogramma, een projectweek of buitenschoolse activiteit voor het schooljaar 2022-2023!

Voor wie?
VO-leerlingen van alle niveaus -vmbo, havo en vwo- kunnen zich aanmelden, zowel onder- als bovenbouw. Binnen de wedstrijd zijn er namelijk twee categorieën, namelijk één voor klas 1, 2 & 3, en één voor klas 4, 5 & 6. Inzendingen kunnen ook in het Engels worden ingestuurd, dus films van leerlingen van TTO- en Internationale scholen zijn welkom.

Wat voor films?

De opdracht aan leerlingen is om zo creatief mogelijk een aardrijkskundig onderwerp onder de loep te nemen. De vorm is vrij, van korte speelfilm tot documentaire en animatie. Wel moet er een duidelijke inhoudelijke link zijn met aardrijkskunde. Voorbeelden: een stopmotion filmpje over een boerengezin in een polder die wordt ontruimd om ruimte te maken voor de rivier, een liefdesverhaal waarin de woonwijken van de hoofdpersonages de liefde tekenen of een documentaire over de waterkwaliteit rond de landbouwgronden van jouw dorp. De duur van ingezonden films bedraagt maximaal 7 minuten. Alle spelregels bekijk je hier. Vakoverstijgende ideeën zijn zeer welkom, evenals de combinatie met een profielwerkstuk.

Inschrijven is niet meer mogelijk

Maar je leerlingen hebben nog ruim de tijd voor het inzenden van hun film, namelijk tot 15 juli!

Belangrijke data

15 juli Deadline inzenden films

Zomer Bekendmaking genomineerden (dus de finalisten)

Na de zomer zijn er vertoningen en voorrondes in diverse filmtheaters van het Netwerk Filmeducatie in Nederland.

6 oktober Grote finaledag

Deze finaledag vindt plaats in het Museon-Omniversum. Er zal een feestelijk programma zijn en de prijzen worden uitgereikt. De winnende films en winnaars worden bekend gemaakt op de KNAG Onderwijsdag in het najaar van 2023. Er zijn mooie prijzen voor de winnaars!

Aardrijkskunde filmwedstrijd 150 jaar KNAG is een initiatief van de filmwerkgroep 150 jaar KNAG in samenwerking met Museon-Omniversum, Eye Filmmuseum en het Netwerk Filmeducatie.

Nog nooit eerder gefilmd? Bekijk handige tutorials en neem contact op met een filmhub in jouw regio.

Ga naar tips, tutorials en vind jouw filmhub!
Deel evenement op
Volg ons op