150 jaar KNAG | Aardrijkskunde filmwedstrijd voor scholieren | Landelijk

Meld je klas aan
Breng de wereld dichtbij met film. Meld je klas aan voor deze verkiezing!
Datum
Locatie
Categorie
Competitie
Bestemd voor
Leerlingen

Moedig je leerlingen aan om de wereld op een creatieve manier te bekijken en vast te leggen. Geef je klas op voor de landelijke verkiezing en maak kans op leuke prijzen!

Over deelname

Alle middelbare scholen en leerlingen van alle onderwijssoorten (vmbo, havo, vwo) in Nederland kunnen meedoen! Binnen de wedstrijd zijn er twee categorieën, namelijk: één voor klas 1,2 & 3 en één voor klas 4,5 & 6 van het voortgezet onderwijs. Inzendingen kunnen ook in het Engels worden ingestuurd (voor o.a. TTO- en Internationale scholen).

Belangrijke data

31 december 2022: Deadline aanmelding

15 juli 2023: Deadline inzenden films

Zomer 2023: Bekendmaking winnaars

6 oktober 2023: Finaledag

Inzending

Laat je leerlingen zo creatief mogelijk een aardrijkskundig onderwerp onder de loep nemen. Het thema van de filmwedstrijd is: ‘Jouw aarde – jouw Nederland – jouw omgeving’. Zelf maken is zelf kijken en begrijpen. Moedig vakoverstijgende ideeën aan, evenals een combinatie met een profielwerkstuk. Alle typen films kunnen worden ingezonden, zoals animatie, fictie of een documentaire. Wel moet er een duidelijke inhoudelijke link zijn met aardrijkskunde.

Voorbeelden: een stopmotion filmpje over een boerengezin in een polder die wordt ontruimd om ruimte te maken voor de rivier, een liefdesverhaal waarin de woonwijken van de hoofdpersonages de liefde tekenen of een documentaire over de waterkwaliteit rond de landbouwgronden van jouw dorp. Een film duurt maximaal 7 minuten. Alle spelregels bekijk je hier.

Beoordeling

De film wordt beoordeeld door een vakkundige jury, die de rangschikking per categorie bepaalt. De genomineerden worden rond de zomer van 2022 bekend gemaakt. De jury beoordeelt op basis van inhoudelijke criteria en filmtechnische criteria.

Over de verkiezing

KNAG bestaat 150 jaar en dat wordt gevierd gevierd met de landelijke filmwedstrijd. Netwerk Filmeducatie en de zes regionale filmhubs zijn bij de verkiezing betrokken. Heeft jouw school extra ondersteuning en hulp nodig bij het maken van film? Contact een filmhub bij jou in de buurt.

Aanbieder

KNAG
Deel evenement op
Volg ons op