InScience 2023 | Nijmegen

Meld je aan
Wetenschapsfestival in Nijmegen
Datum
Locatie LUX Nijmegen
Categorie
Festival
Bestemd voor
Iedereen

De achtste editie van InScience, International Science Film Festival Nijmegen vindt plaats van 15 t/m 19 maart. Klassen zijn welkom vanaf dinsdag 14 t/m vrijdag 17 maart 2023. Neem bij een voorkeur voor andere data contact met InScience op. Starttijden worden in overleg bepaald. Voor het primair onderwijs zijn de kosten €2,50 per leerling, voor het voortgezet onderwijs €7,50. Er kan met CJP-budget betaald worden.

Meer informatie is te vinden op: https://www.insciencefestival.nl/nl/primair-onderwijs/

De eerste film voor het InScience educatieprogramma is bekend! Leerlingen kunnen tijdens de achtste editie genieten van de animatiefilm Ron’s gone wrong. In deze animatiefilm zie je een wereld waar wandelende, pratende, digitaal verbonden bots de beste vrienden van kinderen zijn geworden. Barney, de hoofdpersoon, krijgt een buddy-bot genaamd Ron, die niet helemaal werkt zoals die hoort. Het is een avonturenfilm vol humor, actie en lessen over wat vriendschap is.

De film is entertainend maar biedt ook mogelijkheden om met je klas kritisch te reflecteren op hun verhouding met social media, de ontwikkelingen binnen kunstmatige intelligentie en het belang van vriendschap. Tijdens een bezoek aan LUX zien leerlingen de film, maar is er ook een interactief gesprek met een expert op het gebied van kunstmatige intelligentie.


Voor het primair onderwijs heeft InScience in samenwerking met het Wetenschapsknooppunt Radboud Universiteit (WKRU) een breed lesprogramma ontwikkeld rondom deze film. Voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs maken we lesmateriaal wat voor die doelgroep geschikt is en waar ook het ontwikkelen van een kritische houding centraal staat.

Deel evenement op
Volg ons op