Meet-Up voor filmeducatieve aanbieders | Utrecht

Meld je aan!
Een middag om elkaar te ontmoeten, kennis uit te wisselen en inspiratie op te doen. Voor alle filmeducatieve aanbieders in Midden-Nederland die de aandacht voor film in het onderwijs willen aanwakkeren: filmvertoners, filmfestivals, bibliotheken, filmdocenten en cultuurbemiddelaars.
Datum
Locatie Het Huis, Utrecht
Categorie
Bijeenkomst
Bestemd voor
Cultuuraanbieders Netwerkleden Filmdocenten

Over één ding zijn we het allemaal eens: de waarde van filmeducatie in het onderwijs! Samen zetten we ons dan ook in om elke po, so en vo school in Midden-Nederland te enthousiasmeren over film. Maar wat gebeurt er eigenlijk allemaal al op dit gebied? Wat zijn inspirerende projecten en aanbod en hoe bouw je als aanbieder een duurzame relatie op met een school?

Tijdens deze middag verdiepen we je kennis over film en het onderwijs en versterk je jouw netwerk door kennis te maken met andere aanbieders en filmvakdocenten. Je gaat naar huis met kennis, inspiratie en nieuwe contacten. Na afloop borrelen we natuurlijk heel graag met je na. 

Programma
12:00
Gezamelijke lunch

12:45
Start programma

13:15
Keynote Mieke de Jong over Lampje.

Mieke is heeft het scenario geschreven van Lampje: de spannende en ontroerende serie van de VPRO op basis van het bekroonde kinderboek van Annet Schaap. Mieke neemt je mee in haar wereld als scenarist: wat kunnen woorden wel en beelden niet, en omgekeerd: wat werkt wel in film en niet in taal?

14:00
Hoe verankeren we film in het curriculum?

We nemen je mee in het onderzoek dat Emiel Copini deed naar verankering van filmeducatie in het onderwijs. Waar hebben leraren behoefte aan en hoe maken we filmeducatie een structureel onderdeel van het onderwijs?

14:30
Pauze met koffie

15:00
Aanbieders uit Midden-Nederland gaan in gesprek over inspirerende filmeducatieve projecten. Met onder andere voorbeeldprojecten van Hoogt on Tour, De Lieve Vrouw, De Animatiebus en STIP VSO.

16:00
Borrel

Deze bijeenkomst wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlands Filmfonds, Provincie Utrecht, Provincie Flevoland, Gemeente Utrecht, Gemeente Amersfoort en Gemeente Zeist.

Aanbieder

In samenwerking met
De Lieve Vrouw
Kunst Centraal
Nederlands Film Festival
Hoogt on Tour
FleCk
Collage
Beeld en Geluid

De Meet-Up is gratis bij te wonen, aanmelden is verplicht.

Meld je hier aan

Keynote van Mieke de Jong

We trappen de dag af met een keynote van Mieke de Jong. Mieke is heeft het scenario geschreven van Lampje: de spannende en ontroerende serie van de VPRO op basis van het bekroonde kinderboek van Annet Schaap. Mieke neemt je mee in haar wereld als scenarist: wat kunnen woorden wel en beelden niet, en omgekeerd: wat werkt wel in film en niet in taal?

Locatie & Route

Het Huis Utrecht is gevestigd aan de Boorstraat 107, een zijstraat van de Amsterdamsestraatweg. Het pand is makkelijk bereikbaar met de fiets of het openbaar vervoer. Met de auto is Het Huis Utrecht ook goed te bereiken maar houdt er dan wel rekening mee dat je betaald parkeert rondom het pand. Het Huis is rolstoeltoegankelijk.

Bekijk hier de route

Deel evenement op
Volg ons op