In Artis is het even goed mensen als dieren kijken. Een verborgen camera legt de reacties van het publiek vast vanuit het standpunt van de dieren.

Zoo is een korte poëtische impressie van de typische uitdrukkingen en gedragingen van de bezoekers en de dieren. Het is de vraag wie nu eigenlijk naar wie kijkt. Bovendien laat de film zien hoezeer onze gedragingen met die van de dierentuinbewoners te vergelijken zijn.

De beelden van het betrapte leven zijn verrassend en zitten vol visuele humor, die wordt versterkt door de muziek, die haarfijn op het beeld is afgestemd. Gesproken wordt er niet, op een enkele papegaai na. Ondertussen geeft Zoo een prachtig tijdsbeeld van Amsterdam in de vroege jaren zestig.

Aan de slag met deze film?

Zoo laat zien hoe krachtig montage en muziek zijn. Dat maakt Zoo een uitstekende film om te bespreken, of nader met je leerlingen te bestuderen in de les. Wegens de korte lengte van slechts elf minuten is Zoo ook gemakkelijk in een les te bekijken.

Eye Film Player

Deze film is gratis te bekijken op de Eye Film Player. Ook betaalde titels bekijken? Stuur een e-mail naar: mail@player.eyefilm.nl (onderwerp “Film in de klas”). Of klik hier voor meer informatie.

  • Alle leeftijden

Bert Haanstra Nederland 1962, 11 min

Thema Muziek, Humor, Natuur / dieren
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op