Ziek Gespierd

De 23-jarige Jorjen Neumann was jong en zag op Instagram alleen nog maar mannen met afgetrainde lichamen. Hij keek vervolgens naar zichzelf en besloot dat het anders moest. Hij ging volle bak op zijn doel af, door stevig te sporten en gezond te eten. Kosten noch moeite werden bespaard om een sixpack te ontwikkelen.

Maar voor hij het wist, ontwikkelde hij naast een sixpack ook een eetprobleem. 's ochtends voor school 15 kilometer hardlopen, daarna nog een flinke reeks sit-ups en pull-ups, en dat allemaal met slechts een paar happen achter de kiezen. Voor Jorjen was het op den duur de normaalste zaak van de wereld, maar zijn moeder zag er een minder onschuldig patroon in. Haar vermoedens bleken te kloppen en Jorjen kreeg een duidelijke diagnose: Anorexia.

In de Documentaire Ziek Gespierd, deelt Jorjen zijn persoonlijke verhaal over hoe zijn doel om fit te worden omsloeg in een obsessie. Daarnaast zien we het verhaal van Chris en Martijn, twee fitboys. Op Instagram begeleiden zij anderen om ook hun sportieve doelen te bereiken.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Joram Bolle, Nina van Hattum en Benjamin Kat Nederland 2020, 39 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Gezondheid / ziekte, Sport / beweging
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op