Ziek Gespierd

De 23-jarige Jorjen Neumann was jong en zag op Instagram alleen nog maar mannen met afgetrainde lichamen. Hij keek vervolgens naar zichzelf en besloot dat het anders moest. Hij ging volle bak op zijn doel af, door stevig te sporten en gezond te eten. Kosten noch moeite werden bespaard om een sixpack te ontwikkelen.

Maar voor hij het wist, ontwikkelde hij naast een sixpack ook een eetprobleem. 's ochtends voor school 15 kilometer hardlopen, daarna nog een flinke reeks sit-ups en pull-ups, en dat allemaal met slechts een paar happen achter de kiezen. Voor Jorjen was het op den duur de normaalste zaak van de wereld, maar zijn moeder zag er een minder onschuldig patroon in. Haar vermoedens bleken te kloppen en Jorjen kreeg een duidelijke diagnose: Anorexia.

In de Documentaire Ziek Gespierd, deelt Jorjen zijn persoonlijke verhaal over hoe zijn doel om fit te worden omsloeg in een obsessie. Daarnaast zien we het verhaal van Chris en Martijn, twee fitboys. Op Instagram begeleiden zij anderen om ook hun sportieve doelen te bereiken.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Joram Bolle, Nina van Hattum en Benjamin Kat Nederland 2020, 39 min

Thema Gezondheid / ziekte, Sport / beweging
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op