Zelensky: president in oorlogstijd

Actuele docu die een beeld schetst van Oekraïense president Zelensky: hoe wordt een komediant verkozen tot president, en wat voor rol speelt hij in de oorlog in Oekraïne?

Actueel en urgent is deze documentaire zeker. Niet voor niets dat veel Nederlanders deze docu al keken tijdens de uitzending op tv. De film probeert een context te schetsen rondom Zelensky: hét gezicht van de oorlog in Oekraïne. Van zijn wankelende carrière als politicus tot krachtige leider tijdens de oorlog.

Deze documentaire gaat niet alleen in op de president van Oekraïne, maar ook op de geschiedenis tussen Rusland en Oekraïne, en de oplopende spanningen tussen de twee landen. De makers van de film proberen, in reactie op de oorlog, de aanleiding van de gebeurtenissen die zich momenteel voltrekken te duiden.

Aan de slag met deze film?

De documentaire speelt enorm in op de actualiteit en geeft een beeld van de huidige situatie, hevig gebruik makend van archiefmateriaal. De docu is gratis online te zien op 2doc. Door de lengte van 46 minuten is deze docu ook goed in te passen in een les.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Angst

Dirk Schneider, Claudia Nagel & Claire Walding Nederland 2022, 43 min

Thema Oorlog / conflict, Europa
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op