Yaren and the Sun

Documentaire over de tien jarige Yaren die naar een rouwkamp gaat waar ze andere kinderen ontmoet die een dierbaar iemand hebben verloren. Op dit kamp wordt gehuild en getroost, gepraat, geknuffeld en gelachen.

Toen Yaren zeven was, stierf haar moeder. Dit jaar gaat ze naar een zomerkamp voor kinderen die allemaal een belangrijk persoon in hun leven hebben verloren. Tijdens het rouwkamp ontmoet Yaren de goedlachse Kato. Het is het begin van een uniek kamp en een bijzondere vriendschap. De gesprekken tussen Yaren en Kato geven weer hoe zij worstelen met universele vragen: hoe geef je verdriet een plek? Is een overledene nog ergens? Bij dit kamp wordt gehuild en getroost, gepraat, geknuffeld en gelachen.

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De film maakt de thema's rauw en dood erg goed bespreekbaar in de klas. De vragen die in de documentaire worden behandeld kunnen ook in de klas worden besproken.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Joren Slaets, Renate Raman België 2021, 19 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afscheid / dood, Familie, Identiteit, Vriendschap
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op