Winter Wonderland

Winter Wonderland is een sfeervolle compilatie van magische winterreportages en korte kerstfilms zoals dat begin vorige eeuw in de bioscopen gepresenteerd had kunnen zijn. Een mix van stille films en films met geluid.

Sinterklaas en Santa Claus, het kerstfeest, de jaarwisseling en ijs- en sneeuwpret zijn al vanaf het begin van de filmgeschiedenis een populair onderwerp. Eye Filmmuseum heeft veel films met deze thema's in de collectie. Op de Eye Film Player staat een door Eye samengesteld programma met zes korte films uit de periode 1911-1935. Winter Wonderland volgt het stramien van een kerstfilmprogramma uit de eerste jaren van de Nederlandse bioscoopgeschiedenis. Filmvertoningen bestonden toen uit compilatieprogramma’s met korte films: meestal actualiteiten, non-fictie beelden van verre landen of bekende steden, opgevolgd door korte fictiefilms (de tragedies, melodrama’s en komedies).

Aan de slag met deze film?

Deze compilatie is gratis via de Eye Film Player te bekijken. Wegens de lengte van nog geen uur ook goed in te passen in een enkel blokuur. Tip: bekijk fragmenten uit de compilatie voor een impressie.

  • Alle leeftijden

Willy Mullens, A.M. van der Wel, Gilbert M. Anderson, Ladislav Starevitch Nederland, Frankrijk, Duitsland, VS, Rusland 1911-1935, 54 min

Thema Arm / rijk, Europa, Feestdagen, Seizoenen
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op