When a Town Runs Dry

Hoe gaat een agrarische streek om met aanhoudende droogte? Deze docu onderzoekt Stratford; een kleine gemeenschap in California's Central Valley waar al zes jaar droogte heerst.

Door de ogen van drie inwoners zien we de gevolgen van overmatig grondwatergebruik in een grote Amerikaanse regio. Om de landbouw gaande te houden wordt er water diep uit de bodem gehaald, met alle gevolgen van dien.

Door enkel de bewoners zelf aan het woord te laten, weet When a Town Runs Dry een krachtige boodschap neer te zetten over de menselijke gevolgen van klimaatverandering. Zo zien we een boer, die langzaam maar zeker steeds meer land moet verkopen om zijn hoofd boven water te houden.

Aan de slag met deze film?

De documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Dankzij de korte lengte van deze film is When a Town Runs Dry gemakkelijk in te zetten in de les. Ook is er lesmateriaal beschikbaar, ontwikkeld door filmfestival Movies that Matter. De les gaat in op de invloed, oorzaken en gevolgen van klimaatverandering op het dagelijks leven. Ook denken de leerlingen na over wat ze zelf kunnen doen tegen klimaatverandering.

  • Alle leeftijden

Joris Debeij Verenigde Staten 2016, 8 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Klimaat, Noord-Amerika
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op