Wei. Zorgen voor pap

Ruud Lenssen heeft de rol van filmmaker en zoon. Hij vertelt het verhaal van zijn vader, Jac, die geconstateerd is met dementie.

De wei is het levenswerk van Jac. Het is een hectare natuurgrond met paarden, kippen en een moestuin. Jac is vastberaden ervoor te blijven zorgen, ondanks dat er bij hem dementie is geconstateerd. De natuur en zijn dieren geven hem troost en houvast in een steeds verwarrender bestaan. Zijn vrouw Ria ziet Jac's achteruitgang steeds verergeren. Het zorgen voor hem wordt steeds zwaarder en ze moet steeds meer van haar eigen leven opgeven. Desondanks wil ze Jac thuis verzorgen, zo lang het nog kan.

Aan de slag met deze documentaire?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire is te behandelen in de klas onder de thema's zorg en familie. Deze intieme documentaire laat zien wat voor impact dementie heeft op een gezin. Het maakt de worsteling rondom dementie en mantelzorg bespreekbaar.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Alle leeftijden
  • Grof taalgebruik

Ruud Lenssen Nederland 2019, 55 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Gezondheid / ziekte, Familie, Natuur / dieren
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op