Water, Wind, Dust, Bread

Poëtische documentaire over het dagelijkse leven van de elfjarige Abolfazl. Terwijl hij beide handen mist heeft zijn beste vriendin Setayesh geen geboortebewijs waardoor zij niet naar school kan in Iran.

In een oase in de Iraanse woestijn plukt de elfjarige Abolfazl dadels, verzorgt hij de koeien van zijn familie, maakt hij huiswerk en heeft hij plezier met zijn beste vriendin Setayesh. Zijn moeder bakt vers brood en toeristen komen naar haar gastenverblijf voor de paradijselijke sfeer. Maar helemaal idyllisch is het leven in de oase niet. Hoewel Abolfazl leeft met een lichamelijke beperking, is het Setayesh die voor een nog groter struikelblok staat. Ze is een van de 40.000 kinderen in Iran die geen geboortebewijs hebben, en daardoor kan zij niet naar school.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar de film gratis te bekijken is met een Docschool account voor leraren. Daarnaast heeft IDFA een gratis bijbehorende LessonUp filmles gemaakt. Deze filmles is geschikt voor groep 7 en 8 van het primair onderwijs en in de les zitten vragen en stellingen over vriendschap, leven met een beperkingen en Iran. Vind de les hieronder.

Mahdi Zamanpoor Kiasari Iran 2021, 25 min

Thema Vriendschap, Azië, Mensen met een beperking
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op