Traveling Through Brush and Ink

Deze korte stop-motion animatiefilm neemt de kijker mee op een reis door de Chinese kunstgeschiedenis. De jongen beleeft een avontuurlijke reis door de verschillende landschappen. Daar wordt hij op magische wijze onderdeel van zijn omgeving.

De film vertelt het verhaal van een jongen reizend door vier iconische oud-Chinese schilderijen, waarvan elk een belangrijk stadium van de landschapskunst uit de Chinese geschiedenis portretteert. In deze bijzondere reis wordt de jongen onderdeel van de natuur en transformeert hij zich afwisselend van plant tot dier. In de bijbehorende Making Of wordt vertoond hoe de schilderijen tot leven gewekt zijn in 2D en 3D werelden.

Aan de slag met deze film?

Er zijn twee lesprogramma's bij deze korte film:

- Cinemini Europe

In de bijbehorende les op LessonUp bekijken de leerlingen Traveling Through Brush and Ink en onderzoeken ze twee onderwerpen die in de film naar voren komen: natuur en veranderen. Bij elk onderwerp is de mogelijkheid een simpele activiteit te doen, waarbij leerlingen creatief aan de slag gaan. Deze filmles is voor groep 1 t/m 3 van het primair onderwijs en is onderdeel van het project: Cinemini Europe.

- Filmkwartier: Animatie

Deze filmles van een kwartier is geschikt voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs, gemaakt door het Eye Filmmuseum. In elk Filmkwartier staat een ander deel van film centraal. In deze les wordt het onderwerp Animatie belicht; Gedurende deze les wordt de leerling uitgedaagd om het benadrukte verschil tussen 2D en 3D te ervaren en het maakproces hierachter te identificeren.

Annlin Chao Taiwan 2017, 3 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Azië, Natuur / dieren, China
Filmkenmerken 0-5 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op