To Bi or not to Bi

In deze documentaire onderzoekt Bastiaan Rosman zijn biseksualiteit. Een documentaire die het onderwerp bespreekbaar maakt in de klas.

Biseksualiteit wordt binnen de samenleving vaak niet begrepen en daarom ervaren veel biseksuelen het nog steeds als erg lastig om uit de kast te komen. Bastiaan Rosman is biseksueel en onderzoekt hoe hij zijn biseksualiteit het beste kan omarmen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de NPO 3 pagina waar de documentaire gratis te zien is. Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor leerjaar 3 van het voortgezet onderwijs. In deze les zijn enkele korte fragmenten uit de film te zien, bij ieder fragment horen vragen of opdrachten om dieper op de inhoud en de totstandkoming van de film in te gaan. Klassikaal of in tweetallen onderzoeken de leerlingen de kernboodschap van de film middels kijkvragen of praktische opdrachten, en onderzoeken zij hoe ze zelf in de hedendaagse onderwerpen seksualiteit, vooroordelen en identiteit staan die deze film belicht. Vind de les hieronder.

  • Alle leeftijden

Bastiaan Rosman Nederland 2021, 33 min

Thema Coming of age, LHBTQIA+, Identiteit
Filmkenmerken 31-60 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op