The Reason I Jump

Wat als je niet kon praten? Hoe zou je jezelf uitdrukken? Deze documentaire is een duik in het leven van vijf niet-sprekende jongeren in vijf verschillende werelddelen.

Toen in 2013 het gelijknamige boek uitkwam in Japan, was dit onmiddellijk een bestseller. Het verhaal was geschreven door Naoki Higashida , destijds slechts zeven jaar oud. In zijn verhaal geeft Higashida een bijzondere inkijk in hoe het is om niet-sprekend te zijn met autisme. Naar aanleiding van dit verhaal onderzocht regisseur Jerry Rothwell vijf uitzonderlijke jongeren die allemaal niet spreken.

De docu toont hoe het is om de wereld te zien door de ogen van deze bijzondere jongeren. Dit maakt The Reason I Jump een film die begrip en inzicht brengt in de leefwereld van autisme, en handvatten biedt voor het bespreken van dit thema.

Aan de slag met deze les?

Maak autisme bespreekbaar en neem de leerling mee in deze gevoelige, inzichtelijke documentaire. De jongere personages sluiten goed aan op een jonge doelgroep, en hun leefwereld wordt visueel en begrijpelijk gemaakt.

  • Alle leeftijden

Jerry Rothwell Verenigd Koninkrijk 2020, 82 min

Thema Gezondheid / ziekte, Identiteit, Mensen met een beperking
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op