The Hanging

De negentienjarige Kirill heeft de bijnaam 'de Russische Spiderman' door zijn bijzondere bezigheid; het beklikken van hoge gebouwen en rondhangen op de daken van flats.

De negentienjarige Kirill kent geen angst, hij is het leidende figuur van de roofing-subcultuur in Moskou. De kijker wordt meegenomen in de gesprekken met vrienden als in zijn spannende avonturen. Terwijl Kirill in het luchtledige bungelt tussen jeugdige vrijheid en verantwoordelijkheid, zegt hij niet gedreven te worden door leegte, maar door eigenzinnige ambitie en vrijheidszin. Kirill is gestopt met zijn studie aan Ruslands beste technische universiteit, en dat heeft onbedoelde gevolgen die hem zullen confronteren.

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Deze documentaire is geselecteerd door het IDFA. De film is uitermate geschikt om toekomstperspectief bespreekbaar te maken in de klas.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Geoffrey Feinberg Verenigde Staten, Rusland 2016, 15 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Vriendschap, Sport / beweging
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op