The Boy Who Harnessed the Wind

Het dorp van een dertienjarige jongen lijdt aan hongersnood, en besluit daarom zelf een windmolen te bouwen.

William Kamkwamba woont in Malawi en wordt van school gestuurd als blijkt dat zijn familie het schoolgeld niet meer kan betalen. Hij besluit zelf actie te nemen, en leert zelf een windmolen te bouwen voor zijn dorp. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal en schetst een authentiek beeld van de gebeurtenissen die Kamkwamba zelf heeft meegemaakt. Creativiteit, innovatie en recyclen vormen de kern van de film. Het verhaal is gebaseerd op het boek "De windvanger" geschreven door William Kamkwamba, tevens de hoofdpersoon in de film.

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. De film sluit aan bij de leergebieden Mens en natuur, en Wetenschap en techniek. Door het kijken van de film kun je leerlingen bekend maken met verschillende leefsituaties en de concepten innovatie en recyclen.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld

Chiwetel Eijofor Malawi 2019, 113 min

Thema Afrika, Klimaat, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op