Slurp

Een jongentje gaat op zoek naar een oplossing voor het geslurp van zijn oma tijdens het eten.

Wanneer oma soep eet, doet ze dat heel luidruchtig. Het geslurp irriteert de rest van het gezin. Haar kleinzoon heeft er echt genoeg van en komt met een bijzondere oplossing. Maar werkt het wel?

Aan de slag met deze film?

Er zijn drie lesprogramma's bij deze film:

- Cinekid

In de bijbehorende les in LessonUp wordt gekeken naar drie films. Samen met de films Hittegolf en Mijn leven in Versaille is Slurp onderdeel van de Cinekid les 'Kort maar Krachtig'. In deze les wordt ingegaan op verschillende stijlen animatiefilms en een korte grappige fictie film. Aan de hand van korte filmfragmenten en plaatjes worden er vragen en opdrachten aangeboden. Met deze opdrachten en vragen maken de kinderen kennis met verschillende aspecten die bij films horen. Deze filmles is voor groep 5 t/m 8 van het primair onderwijs en is onderdeel van het festival Cinekid. De korte filmcompilatie 'Kort maar Krachtig' kan door bioscopen en theaters worden geboekt bij Cinekid.

- IFFR groep 1 en 2

Dit lesmateriaal is ontwikkeld door IFFR. Slurp was onderdeel van het festival 2020, maar het lesmateriaal kan nog steeds gebruikt worden. Deze les is bedoeld voor groep 1 en 2 van het primair onderwijs. Aan de hand van vragen en doe opdrachten leren kinderen nadenken over verhalen en hun eigen gevoel. Ook in dit programma: Ray's Great Escape.

- IFFR groep 5 en 6

De lessenreeks 'Maak het verschil' is gemaakt voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Het is gericht op een festivalbezoek, maar de films kunnen ook in de klas worden bekeken waardoor de twee lessen nog steeds te gebruiken zijn in de klas. Naast Slurp zijn ook Heijplaters, The Beekeeper en Marina onderdeel van de lessenreeks. In de les vooraf en in de les achteraf gaan de leerlingen kijken naar verschillen en geven de leerlingen hun mening.

  • Alle leeftijden

Florent Hill Frankrijk 2019, 4 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Pesten, Familie
Filmkenmerken 0-5 minuten

Lesmateriaal

Lesbrief IFFR groep 1 en 2

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op