Shabu

Shabu omschrijft zichzelf als “een kleine jongen uit de Peperklip”. Hij heeft een grote passie voor muziek. Wanneer Shabu een domme fout maakt en de auto van zijn oma vernielt, zet hij die passie in om zijn schuld af te lossen.

Tijdens een joyride rijdt Shabu de auto van zijn oma total loss. Wanneer zijn familie erachter komt, heeft hij één zomer de tijd om zijn schulden terug te betalen. Wanneer zijn eerste plannen al snel stranden, besluit hij het over een andere boeg te gooien: hij zet zijn muzikale talent in om het geld bij elkaar te rappen en zijn oma weer trots te maken. Speelse film over een tiener die opgroeit in de peperklip en allerlei avonturen beleeft in

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina wordt je doorgestuurd naar de pagina van Schooltv waar de film gratis te bekijken is. Shabu is niet alleen inhoudelijk interessant, maar ook een erg leuke en grappige film. Dat maakt deze film gemakkelijk in te zetten in de les. Daarnaast komen belangrijke thema’s zoals volwassen worden, verantwoordelijkheid nemen voor je daden en je passies volgen aan bod. Zowel het NFF als het IFFR heeft een gratis les ontwikkeld. Vind de lessen hieronder:

- Het Nederlands Film Festival heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor klas 1 en 2 van het voortgezet onderwijs. In de LessonUp les gaan de leerlingen cameratechnieken en art direction bestuderen. De leerlingen maken een koppeling vanuit de film naar het eigen leven en onderzoeken hoe zij hier in staan.

- Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld dat geschikt is voor klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs en voor het mbo. Het bestaat uit een LessonUp voorafgaand aan de film waarin er gediscussieerd wordt over muziek en de verwachtingen van de leerlingen. In de LessonUp les achteraf wordt er gekeken naar het verschil tussen documentaire en fictie en bedenken leerlingen hun eigen mockumentary.

  • Alle leeftijden

Shamira Raphaëla Nederland 2021, 75 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Coming of age, Familie, Humor, Identiteit, Muziek
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

LessonUp lessen IFFR

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op