Rampvlucht

Dertig jaar na dato komt er een vijfdelige dramaserie over een van de meest controversiële vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp. Rampvlucht is een op werkelijkheid gebaseerde complotthriller over de ramp zelf én de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen die Nederland daarna in hun greep hielden.

In de Amsterdamse Bijlmer voltrekt zich een vliegramp. Bijlmerbewoner Asha Willems en journalisten Vincent Dekker en Pierre Heijboer vermoeden dat er meer speelt dan de autoriteiten beweren. Ze slaan de handen ineen om de waarheid aan het licht te brengen. Zou het kunnen dat er nog meer in dat vliegtuig zat, houdt iemand iets achter? Ze gaan op zoek naar antwoorden, waardoor ze in een zes jaar durende strijd belanden met de luchtvaartwereld, de overheid en geheime diensten. Uiteindelijk leidt hun zoektocht naar de veelbesproken parlementaire enquête in 1998. Wat is er fout gegaan? Wie heeft er gefaald? Wat moest er geheim worden gehouden?

Aan de slag met deze serie?

Deze serie is online te bekijken via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina - N.B. de serie is alleen te zien met een NPO Plus account. Na de ramp blijven vele vragen onbeantwoord. Speur met je klas mee naar de verzwegen geheimen van de Bijlmervliegramp met de digitale reconstructie van de KRO-NCRV.

Lees hier een interview met co-regisseur Edson da Conceicao over filmmaken in De Bijlmer.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Angst
  • Grof taalgebruik
  • Discriminatie

Lourens Blok, Edson da Conceicao Nederland 2022, 50 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Mediawijsheid, Democratie / rechtsstaat
Filmkenmerken 31-60 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op