Papa's Boy

Hoe ga je om met de wens om ballet te dansen als je een jongen bent, terwijl je vader er niet voor openstaat?

Een kleine muis wilt dansen, maar zijn vader keurt dit niet goed. De vader wilt dat zijn zoon een ‘man’ wordt en moedigt hem aan op boksles te gaan. Het jongetje is niet enthousiast en zijn vader is erg teleurgesteld. Tot zijn zoon met zijn danstalent de hele familie muis redt van de kat!

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te zien via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Onderaan de pagina zijn twee links naar lesmateriaal te vinden die toepasbaar zijn bij deze film.

- De eerste link betreft lesmateriaal met leeftijdsindicatie 6-7 jaar en gemaakt door RAINBOW (Rights Against INtolerance: Building an Open-minded World).

- De tweede link stuurt je naar de Kletskaartjes over gender- en seksuele diversiteit gemaakt door Stichting School & Veiligheid. Dit is een laagdrempelige en een speelse manier om te praten over gender- en seksuele diversiteit in de klas, te gebruiken in groep 1-8.

Bekijk ook de soortgelijke geanimeerde korte film over een jongen die graag een tutu wilt dragen genaamd My Shadow is Pink.

Leevi Lemmetty Frankrijk, Verenigd Koninkrijk 2011, 3 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Familie, LHBTQIA+, Opvoeding
Filmkenmerken 0-5 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op