My Shadow is Pink

Je bent een jongen, maar je vindt het leuk om met poppen te spelen of rokken te dragen. Een korte animatiefilm die dit bespreekbaar maakt in de klas.

My Shadow is Pink gaat over een jongen die geboren is met een roze schaduw die van prinsessen, jurken en van dingen die niet voor jongens zouden zijn. Dit is een verhaal over anders durven te zijn en de moed hebben om trouw te zijn aan jezelf. Maar ook een verhaal over masculiniteit en femininiteit in het familie verband. De animatie is gebaseerd op het boek Mijn Schaduw is Roze, geschreven door Scott Stuart. Ook schreef hij het boek Mijn Schaduw is Paars, met een non-binair kind in de hoofdrol!

Wist je dat kinderen het leuk vinden om het boek te lezen nadat ze de film hebben gezien? Dit verhaal is ook beschikbaar als e- of (luister)boek bij de Jeugdbibliotheek.

Aan de slag met deze film?

De film is gratis te zien op YouTube via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Onderaan de pagina zijn twee links naar lesmateriaal te vinden die toepasbaar zijn bij deze film.

- De eerste link betreft het lesmateriaal van een andere vergelijkbare geanimeerde film (Papa's Boy) en die deels aangepast kan worden voor gebruik bij deze film.

- De tweede link stuurt je naar de Kletskaartjes over gender- en seksuele diversiteit gemaakt door Stichting School & Veiligheid. Dit is een laagdrempelige en een speelse manier om te praten over gender- en seksuele diversiteit in de klas, te gebruiken in groep 1-8.

Scott Stuart Australië 2022, 9 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Boekverfilming, Familie, LHBTQIA+, Opvoeding, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op