Operatie Noordpool

Julia en haar broertje en zusje Sindre en Ida worden per ongeluk alleen achtergelaten op het verlaten eiland Spitsbergen in de Arctische Oceaan. Er ontstaat een spannend gevecht om te overleven in de kou.

Door een misverstand belanden 13-jarige Julia en de 8-jarige tweeling Ida en Sindre op een verlaten eiland in de Noordelijke IJszee. Hun verdwijning wordt spoedig opgemerkt, maar niemand heeft enig idee waar de kinderen zijn. De dagen verstrijken terwijl de kinderen moeten zien te overleven. Ze moeten hun angsten en gevaarlijke situaties overwinnen: wilde dieren, extreme weersomstandigheden en een gebrek aan voedsel. De winterstormen komen er aan en de zon laat zich nauwelijks nog zien. Wat doe je als er plotseling een hongerige ijsbeer voor je staat? Hoe maak je contact met de bewoonde wereld en hoe kom je aan eten?

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Zo staat de film onder andere op NPO Plus, Videoland en op Pathé Thuis. J.E.F. heeft gratis lesmateriaal ontwikkeld bij de film. Op hun websitepagina vind je onderaan de pagina de knop "download lesmap", als je hier op klikt en je gegevens invult ontvang je de les in de mailbox. Bijbehorende video's zijn hier te vinden. In de les wordt er ingegaan op de productie van de film, de thematiek en de verhaallijn, maar ook interessante filmtechnische uitleg komt aan bod. In de les zitten ook weetjes, vragen en methodieken.

  • Let op met kinderen tot 6 jaar
  • Geweld
  • Angst

Grethe Bøe-Waal Noorwegen 2014, 87 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Familie, Natuur / dieren, Spanning / griezelen
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op