My Silicone Love

Integere documentaire over een man met een bijzonder hobby. Hij verzameld levensgrote poppen. De documentaire toont Everards fantasiewereld in contrast met de "echte" wereld.

Everard heeft twaalf levensechte poppen. Hij praat met ze, kleedt ze aan, heeft seks met ze en houdt van ze alsof het echte mensen zijn. Is hij gelukkig of is hij eigenlijk op zoek naar een echte vrouw? My Silicone Love zet de alledaagsheid van zijn bestaan tegenover de fantasiewereld waarin de poppen tot leven komen. Openhartig en eloquent reflecteert hij op zijn leven met de poppen. Hij weet dat ze niet echt zijn, maar voor hem werkt het.

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. Deze documentaire is geselecteerd door het IDFA. De documentaire is geschikt voor het voorgezet onderwijs om thema's als identiteit en fantasie bespreekbaar te maken in de klas. Regisseur Sophie Dros portretteert Everard in zijn dagelijkse omgang met de poppen zonder sensatiebelustheid

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Seks

Sophie Dros Nederland 2015, 27 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie, Europa, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op