Mironins

Vrolijke animatieserie over een gele, rode en blauwe druppel uit de schilderijen van Joan Miró. Deze druppels komen tot leven in de afleveringen geschikt voor kleuters.

Ro, Low en Blu ontsnappen elke nacht uit de schilderijen van Miró. Als het museum sluit, gaan ze op onderzoek in de verschillende kunstwerken. Ze komen oog in oog te staan met enkele onvergetelijke figuren en moeten onverwachte obstakels en problemen overwinnen. Blu is een gevoelig warhoofd, Low is een soms chagrijnige slimmerik en Ro is onbevreesd en sterk! Hun bijzondere avonturen in de kleurrijke wereld van kunst en verbeelding werken heel inspirerend op jonge kinderen.

Aan de slag met deze film?

Deze serie is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. In deze versie op YouTube zijn meerdere afleveringen van ongeveer 7 minuten bij elkaar gevoegd. JEF heeft gratis bijbehorend lesmateriaal ontwikkeld. Op hun websitepagina vind je onderaan de pagina de knop "download lesmap", als je hier op klikt en je gegevens invult ontvang je de les in de mailbox. De les gaat over de kunstenaar Joan Miró, de hoofdpersonages en over kleuren en vormen. De les is geschikt voor groep 1,2 en 3.

Celia Rico Clavellino, Mikel Mas Spanje, België 2021, 85 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op