Mini-Zlatan en oom Bestie

Ella is jaloers op de nieuwe vriend van haar oom en trekt alles uit de kast om haar oom Bestie voor zichzelf te houden. Een vrolijke film over buitenbeentjes en vriendschap vanuit het perspectief van het kind.

Ella is dol op haar favoriete oom Tommy. Ze beschouwd hem als haar allerbeste vriend en noemt hem dan ook oom Bestie. Ze kijkt er naar uit om bij hem op bezoek te gaan, maar haar dromen voor een leuke week met haar oom worden verstoord... Ella is bang om haar beste vriend te verliezen aan oom Bestie’s nieuwe vriend Steve. Samen met een schoolvriend plant ze een reeks van geniepige streken en creatieve grappen om zo van Steve af te komen. Op deze manier hoopt ze haar beste vriend oom Bestie voor goed terug te winnen. Een grappige film over: vriendschap, anders zijn, identiteit en je buitengesloten voelen.

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. In de bijbehorende les op LessonUp maken de leerlingen kennis met filmeducatie en leren zij welke middelen de maker gebruikt om het verhaal over te brengen. Door middel van kijkvragen, klassengesprekken en reflectievragen wordt de film bestudeert. Deze filmles is voor groep 3 en 4 van het primair onderwijs en is onderdeel van het festival Cinekid.

De film is te bekijken via prime video, maar kan ook door een bioscoop of theater worden geboekt via cinekid.

  • Alle leeftijden

Christian Lo Zweden 2022, 80 min

Thema Familie, LHBTQIA+, Vriendschap
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op