Meisjesjongensmix

Meisjesjongensmix laat zien hoe de samenleving in meisjes en jongens is opgedeeld, en hoe lastig het is om daartussen te vallen.

Wen Long is geen jongen, maar ook geen meisje: Wen Long is namelijk intersekse, en heeft dus geslachtskenmerken van beide. De ouders laten Wen Long zelf kiezen. Dat is fijn, maar vaak ook erg lastig. In een wereld van jongens en meisjes is het moeilijk om ertussenin te staan.  Voor Wen Long vertelt deze film een belangrijk verhaal. Want hoewel intersekse veel voorkomt, wordt er bijna nooit over gepraat. Veel intersekse mensen durven hier namelijk niets over te delen.

Aan de slag met deze film?

Met de "Bekijk de film"-knop bovenaan deze pagina word je doorgestuurd naar de pagina van IDFA waar de film gratis te bekijken is met een Docschool account voor leraren. Het IFFR heeft een lessenreeks gemaakt voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs. De lessenreeks bestaat uit een les + creatieve opdracht vóór het bekijken en een les + creatieve opdracht voor na het bekijken van de film.

De films Link, Birdlime en Wipe Man horen ook bij deze lessenreeks. Deze vier films gaan over personen die op zoek zijn naar wie ze zijn en hoe ze zich moeten gedragen. In de lessenreeks zitten algemene discussievragen over identiteit, vervolgd met vragen over hoe dit wordt weergegeven in de films. De vragen die betrekking hebben tot deze short gaan op een speelse manier aan de slag met de term 'hokjesdenken'. Oorspronkelijk zijn de films onderdeel van een klassenvoorstelling in een filmtheater, maar het is ook mogelijk om de films klassikaal te vertonen (slide nummer 3 m.b.t. IFFR kun je eventueel overslaan).

  • Alle leeftijden

Lara Aerts Nederland 2020, 7 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Familie, LHBTQIA+
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op