Marina

De tiener Marina is een blind meisje. Ook al kan ze niks zien, ze laat zich niet tegenhouden. Ze rent, fietst, rijdt paard en vlogt! 

Een leuke en vrolijke korte documentaire van de Nederlandse filmmaker Kate Villevoye. Gefilmd op 16 mm, vertelt het verhaal van Marina, een blinde tiener. Villevoye wilde met Marina onderzoeken hoe het is om blind volwassen te worden en hoe complexe thema’s als schoonheid en sociale media een rol spelen.

Aan de slag met deze film?

De korte documentaire is via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina gratis te bekijken. Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft de lessenreeks 'Maak het verschil' gemaakt voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Het is gericht op een festivalbezoek, maar de films kunnen ook in de klas worden bekeken waardoor de lessen nog steeds te gebruiken zijn in de klas. Naast Marina zijn ook Heijplaters, The Beekeeper en Slurp onderdeel van de lessenreeks. In de les vooraf en in de les achteraf gaan de leerlingen kijken naar verschillen en geven de leerlingen hun mening. Vind de lessen hieronder.

Kate Villevoye Nederland 2019, 6 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Vriendschap, Mensen met een beperking, Identiteit, Coming of age, Mediawijsheid
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op