De tiener Marina is een blind meisje. Ook al kan ze niks zien, ze laat zich niet tegenhouden. Ze rent, fietst, rijdt paard en vlogt!
Een leuke en vrolijke korte documentaire van de Nederlandse filmmaker Kate Villevoye. Gefilmd op 16 mm, vertelt het verhaal van Marina, een blinde tiener. Villevoye wilde met Marina onderzoeken hoe het is om blind volwassen te worden en hoe complexe thema’s als schoonheid en sociale media een rol spelen.
Aan de slag met deze film?
De korte documentaire is via de “Bekijk in de klas”-knop bovenaan deze pagina gratis te bekijken. Het Internationaal Film Festival Rotterdam heeft de lessenreeks 'Maak het verschil' gemaakt voor groep 5 en 6 van het primair onderwijs. Het is gericht op een festivalbezoek, maar de films kunnen ook in de klas worden bekeken waardoor de lessen nog steeds te gebruiken zijn in de klas. Naast Marina zijn ook Heijplaters, The Beekeeper en Slurp onderdeel van de lessenreeks. In de les vooraf en in de les achteraf gaan de leerlingen kijken naar verschillen en geven de leerlingen hun mening. Vind de lessen hieronder.
Aan de slag met film en emoties in het speciaal onderwijs
Film is een fantastisch medium om emoties te verkennen en bespreekbaar te maken, of het nu gaat om het herkennen van emoties bij filmpersonages of bij jezelf. Wil je als leraar in het speciaal onderwijs op een nieuwe manier aan de slag met emoties? Ontdek met deze filmtips, voorbeeldvragen en opdrachten hoe je hierbij de kracht van film inzet. Ook te downloaden als printbare PDF. Lees meer op onze educatiewebsite over de mogelijkheden om film in te zetten om emoties bespreekbaar te maken als onderdeel van speciaal onderwijs.
Thema | Vriendschap, Mensen met een beperking, Identiteit, Coming of age, Mediawijsheid |
Filmkenmerken | 6-30 minuten |