Lupin

“Interessant zijn de maatschappelijke thema’s die het echte leven weerspiegelen, zoals racisme en het verschil tussen arm en rijk." (Berrie de Zeeuw, docent Frans, werkte mee aan vijf lesbrieven bij Lupin)

In Lupin leer je de galante Assane Diop (gespeeld door Omar Sy) kennen die zijn vader wil wreken. In flashbacks zien we hoe vader Babakar, een Sengalese immigrant, ten onterechte werd beschuldigd van het stelen van een diamanten halsketting van de rijke familie Pellegrini.

Babakar stierf in de gevangenis en het lijkt erop dat de machtige Pellegrini's Babakar de diefstal in de schoenen hebben geschoven. Jaren na de dood van Babakar wordt de ketting geveild in het Louvre. Assane, een meester in vermomming, infiltreert in het museum en vertrekt met het juweel in zijn zak.

Berrie de Zeeuw maakte lesmateriaal bij hét Franstalige Netflix-succes. “Lupin heeft veel in zich dat leerlingen intrigeert” Lees het interview hier.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

George Kay Frankrijk 2021, 231 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Identiteit, Criminaliteit, Boekverfilming
Filmkenmerken > 61 minuten

Lesmateriaal

De lesbrieven bij het eerste seizoen van Lupin (bovenbouw havo/ vwo) zijn gratis beschikbaar. Het gaat om een vijfdelige serie (bij elke aflevering van elk 40 minuten een lesbrief). Als docent kies je zelf hoeveel afleveringen er klassikaal of in de eigen tijd gekeken worden.

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op