Lunch Ladies

Seretta en Lou Anne zijn al jaren enorme fans van Johnny Depp. Ze werken allebei als lunchdames op een middelbare school en moeten elke dag onsmakelijk eten bereiden. Ze hopen dat ze eindelijk kunnen ontsnappen als hun recept wint bij een wedstrijd georganiseerd door Johnny Depp. Een vervelende chearleader gooit roet in het eten. WWJD, 'What Would Johnny Do', vragen de dames zich af.

Lesmateriaal

Elk jaar organiseert het Imagine Film Festival een mooi educatieprogramma. Nu het festival niet door kan gaan vanwege de maatregelen tegen het Coronavirus hebben zij de koppen bij elkaar gestoken om docenten in deze tijd toch een handvat voor filmeducatie te bieden. Hieruit zijn twee educatieve shortsblokken ontstaan met ijzersterke shorts van de afgelopen jaren en fantastische nieuwe shorts die dit jaar op het festival te zien zouden zijn. Bovendien bieden ze deze programma’s gratis aan om filmeducatie toegankelijk te houden!

Ze bieden deze shortsprogramma’s aan in een kant en klare LessonUp-les. Docenten kunnen met dit medium digitaal lesgeven, maar kunnen er ook voor kiezen om een les te delen met de leerlingen zodat ze in hun eigen tijd deze les kunnen behandelen. Om de les compleet te maken is er ook nog een opdracht toegevoegd waarin wordt verdiept in het schrijven van een recensie en de essentie van korte film.

Meer info over dit programma, de films en de lessen via onderstaande link. De films zijn te zien via de lessen.

  • Geweld
  • Angst
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

J.M Logan & Clarissa Jacobson Verenigde Staten 2017, 19 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Verbeelding / fantasie, Voedsel(-industrie)
Filmkenmerken 6-30 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op