Little Pyongyang

Joong-wha Choi, voormalig soldaat van Noord-Korea, woont met zijn gezin in het stadje New Malden. De stad met de grootste Noord-Koreaanse populatie van Europa.

Joong-wha heeft samen met zijn familie een leven opgebouwd in het Engelse dorpje. Ondanks dit heeft hij de behoefte om terug te gaan naar het land dat hem verraden heeft, omdat het voor hem nog steeds als thuis aanvoelt. Joong-wha vertelt waarom hij binnen een periode van een paar maanden zijn land moest verlaten, en wat voor verlies, moeilijkheden en trauma's dit met zich mee bracht. Sinds hij in Engeland is gaan wonen zet hij zich in voor de grootste Noord-Koreaanse gemeenschap van Europa, in het stadje New Malden.

Aan de slag met deze film?

Deze documentaire is gratis te bekijken via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina. De documentaire sluit aan bij de leergebieden Burgerschap, Mens en Maatschappij en Moderne vreemde talen. Via het verhaal van Joong-wha krijgen de leerlingen een idee van de moeilijkheden die migratie, integratie en diaspora met zich mee kunnen brengen.

Algemeen lesmateriaal

IDFA Amsterdam heeft algemeen lesmateriaal ontwikkeld die inzetbaar is bij alle documentaires. Dit lesmateriaal is geschikt voor de onder- en bovenbouw van het voortgezet onderwijs en creatieve mbo-opleidingen. Je vindt de les onderaan deze pagina.

Roxy Rezvany Verenigd Koninkrijk 2018, 24 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Migratie / vluchten, Familie, Identiteit
Filmkenmerken 6-30 minuten

Lesmateriaal

Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op