Lingui: The Sacred Bonds

Een krachtig en ontroerend vrouwenportret dat het taboe rond abortus op een beklijvende manier aansnijdt.

In het Islamitische Tsjaad staat op abortus een zware straf. Wanneer de vijftienjarige Maria zwanger blijkt te zijn en het absoluut niet wil houden, wacht haar een zwaar lot. Samen met haar alleenstaande moeder Amina (die zelf werd verstoten door haar familie en de gemeenschap) doet ze een beroep op vrouwelijke solidariteit in een patriarchale samenleving.

Regisseur Mahamat-Saleh Haroun brengt met zijn prachtig geschoten film een ode aan vrouwelijke verbondenheid en verzet tegen traditionele machtsstructuren.

Aan de slag met deze film?

Lingui: The Sacred Bonds draait momenteel in de bioscoop. Kijk voor meer informatie voor het boeken van een schoolvoorstelling op deze pagina.

De mensenrechtenorganisatie Amnesty International heeft in samenwerking met het Belgisch distributiehuis Imagine lesmateriaal ontwikkeld dat je hieronder kunt vinden. Het dossier bevat achtergrondinformatie bij de thema’s die in de film aangesneden worden en suggesties voor debatten en pedagogische activiteiten in de klas naar aanleiding van de film.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Mahamet-Saleh Haroun Tsjaad 2021, 87 min

Ga direct naar het lesmateriaal
Thema Afrika, Feminisme, Racisme / discriminatie
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op