Lincoln

In een door oorlog verdeeld land, waarin grote veranderingen noodzakelijk zijn, streeft Abraham Lincoln naar een vrij en herenigd land zonder slavernij.

In deze biopic volg je de Amerikaanse president Abraham Lincoln in de laatste paar maanden van de Amerikaanse Burgeroorlog. De oorlog tegen de Confederatie verloopt voorspoedig maar president Lincoln is bang dat als de Burgeroorlog straks gewonnen is, de zuidelijke staten zullen proberen slavernij weer te herintroduceren. Daarom probeert hij met zijn kabinet een amendement door het Huis van Afgevaardigden te krijgen dat slavernij definitief afschaft. Steun voor het amendement is echter niet gegarandeerd, en dus moet Lincoln met verschillende politieke facties onderhandelen om het erdoor te krijgen. Maar aangezien president Lincoln verkozen is voor een tweede periode, lijken er geen grote obstakels te zijn voor de komende vier jaar...

Aan de slag met deze film?

Via de “Bekijk de film”-knop bovenaan deze pagina is te zien waar de film beschikbaar is. Via de “Bekijk de film in de bios”-knop bovenaan deze pagina vind je meer info over hoe je met de klas deze film in een bioscoop of filmtheater kunt kijken.

Vakpagina Geschiedenis
Ben je geschiedenisdocent? Vind de laatste filmtips en lesideeën op de vakpagina Geschiedenis.

  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Discriminatie
  • Angst
  • Geweld
  • Grof taalgebruik

Steven Spielberg Verenigde Staten 2012, 150 min

Thema Koloniaal verleden, Slavernij, Noord-Amerika, Democratie / rechtsstaat, De Verlichting
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op