Layla M.

Coming of age film over de 18-jarige Layla M. die zich realiseert dat de wereld om haar heen veel complexer is dan zij aanvankelijk geloofde. Een genuanceerd portret van een radicaliserende tiener die tot inzicht komt dat er meerdere opvattingen mogelijk kunnen zijn binnen haar religie.

Layla woont samen met haar ouders, oma en broer in Amsterdam-West. Thuis heeft ze discussies over het negatieve beeld dat er is over Marokkanen en het Islamitische geloof. Hierdoor zet ze zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders. Tegen hun wil en tot schrik en ergernis van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge Moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Binnen de groep maakt ze kennis met Abdel die haar begrijpt. Layla wordt verliefd en het kost Abdel geen moeite haar over te halen hem te volgen. In het geheim trouwen ze en Layla reist met hem naar het Midden-Oosten. Al snel blijkt dat Abdel steeds meer zijn eigen weg volgt. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

Aan de slag met deze film?

Deze speelfilm is geschikt om in de klas in te zetten als inleiding op een gesprek over liefde, religie en stereotypen.

Eye Film Player

Het volledige aanbod van de Eye Film Player is tussen 9.00 en 19.00 vrij en zonder inlog beschikbaar voor gebruik in de klas. Als je de Eye Film Player-website bezoekt vanaf de onderwijsinstelling waar je werkt, krijg je automatisch en kosteloos toegang tot alle films. Het is hiervoor niet nodig om een account aan te maken. Meer info vind je hier.

  • Geweld
  • Angst
  • Discriminatie
  • Let op met kinderen tot 12 jaar

Mijke de Jong Nederland 2016, 98 min

Thema Familie, Identiteit, Coming of age, Liefde, Religie / geloof
Filmkenmerken > 61 minuten
Volg ons ook op:

Bekijk ook eens

Bekijk alle films
Volg ons op